UX-Designer hos TopSkills – Så funkar det

Vad går en UX-designers arbete ut på? Här går vi igenom vad som menas med att arbeta med UX-design. Är du en UX-designer som söker nya uppdrag? Hos TopSkills hittar du nya uppdrag och kan enkelt bli matchad med din nya uppdragsgivare.

Vad är en UX-designer?

I yrkesrollen UX-designer står “UX” för user experience, som på svenska betyder användarupplevelse. Det är precis det en UX-designer har i uppdrag att göra, att skapa en användarupplevelse som är så enkel, smidig, smart och rolig det går. För att göra detta utgår man som UX-designer från fakta om användaren, dennes behov, mål och hur den fungerar i interaktion med produkten. Samtidigt arbetar man med målen från uppdragsgivaren, som också de kan vara olika. Utgångspunkten är att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för användaren att utföra det man som företag vill att de ska göra.

Hur arbetar en UX-designer?

En UX-designer utför planerade tester för att få reda på så mycket som möjligt om användaren eller konsumenten. Målet med informationen om användaren att kunna implementera det som efterfrågas. Det gör att användarens upplevelse av produkten blir bättre och användarens eller konsumentens behov av produkten man designar ökar. Produkten i fråga kan vara exempelvis en webbsida eller en app. Med det sagt är UX-designerns dagar varierade och de olika målen och testerna som utförs beror på produktens och användarens förutsättningar.

Som UX-designer arbetar man med tester av wireframes, mockups och prototyper. Många UX-designers arbete går också ut på att ta fram resultat från tester eller prototyper, och sedan presentera för kund eller uppdragsgivare. Man arbetar ofta nära andra delar av verksamheten.

Jobbutsikter för UX-designers

UX-designers är ofta efterfrågade, deras arbete behövs på många typer av olika typer av företag och inom olika branscher. Alla vill att sin tjänst ska vara så enkel som möjligt att kunna använda för potentiella kunder. Framtid.se listar UX-design som ett framtidsyrke. 

Hitta uppdrag med TopSkills
TopSkills är den digitala matchningstjänten där konsulter inom IT och tech matchas med företag. Det listas kontinuerligt flera jobb för UX-designers och andra yrken inom IT och tech. Efter att man har laddat ner TopSkills-appen i AppStore eller Google Play, registrerat sig och fyllt i sin information och kompetenser kan man svepa på lediga uppdrag som matchar ens kompetens. För den som är UX-designer är det uppdrag som passar en UX-designer som kommer att finnas tillgängliga. Man kan fylla i flera olika kompetenser om man har kunskaper inom flera områden, även utanför UX. Det går också bra att titta in alla lediga uppdrag på TopSkills.

Det är ett säkert, tryggt och smidigt sätt att kunna hitta nya spännande konsultuppdrag. TopSkills är baserade i Stockholm men har uppdrag för UX-designers både i Stockholm och i resten av landet.

Titta in vad som är ledigt redan idag, registrera dig i appen och swipea efter uppdrag som matchar dina kompetenser.
Till alla uppdrag

 Gör såhär för att komma igång och hitta uppdrag med TopSkills:

1. Ladda ner appen och skapa din profil
2. Genomgå en kort screening-intervju med en TopSkills-agent
3. Swipea bland uppdrag som matchas med din profil
4. Ansök om uppdrag och förhandla med uppdragsgivaren
5. Skriv avtal och påbörja ditt uppdrag!