Systemutvecklare hos TopSkills – Så funkar det

Vi går igenom vad som menas med att arbeta som systemutvecklare. Är du en systemutvecklare som söker nya uppdrag? Hos TopSkills hittar du nya uppdrag och kan enkelt bli matchad med din nya uppdragsgivare.

Vad är en systemutvecklare?

En systemutvecklare utvecklar olika system inom IT, det kan handla om att ta fram ett nytt system eller utveckla ett befintligt. Systemutvecklare är ett brett begrepp och det finns många olika sätt att arbeta som det, genom att specialisera sig på något system eller ha någon specifik inriktning. Systemutvecklare är ett brett yrke där det ryms flera olika expertiser under samma paraply, exempelvis är apputvecklare, mjukvaruutvecklare och webbutvecklare olika expertiser och former av systemutvecklare.

Det finns också många olika programmeringsspråk man kan använda sig av. Generellt är Java det vanligaste programmeringsspråket, följt av Python, JavaScript och C#.

Jobbutsikter för systemutvecklare

Arbetsmarknaden ser bra ut för systemutvecklare, speciellt för de som är seniora, eftersom de är mer efterfrågade. Det kommer dessutom fortsatt finnas gott om jobb för systemutvecklare i alla former. I princip alla företag efterfrågar någon som kan ta fram, utveckla och lösa problem för de olika systemen de använder. Det kan vara värt att inrikta sig till något specifikt inom systemutveckling.

Läs mer om framtidsutsikter och lönenivå hos Arbetsförmedlingen.

Hur arbetar en systemutvecklare?

Många systemutvecklare arbetar med och har kontroll över hela systemprocessen, från start till mål. Då arbetar man med analys, design, programmering, test och dokumentation. Andra är inriktade på någon av de olika delarna. Den största arbetsuppgiften för en systemutvecklare är att programmera. Det lönar sig också att vara en problemlösare då många systemutvecklares arbete går ut på att se till att ett system fungerar som det ska, felsöka, testa och lösa eventuella problem.

Det är vanligt att man som systemutvecklare arbetar i team, både med andra utvecklare men också med andra delar av verksamheten och de som ska använda systemet de arbetar med.

Hitta nya uppdrag hos TopSkills

TopSkills är ett enkelt och smidigt sätt att hitta nya jobb och uppdrag som systemutvecklare. TopSkills är en tjänst som matchar konsulter inom IT och tech med företag och deras lediga konsultuppdrag. TopSkillsagenterna ser till att rätt kompetens hamnar på rätt uppdrag.

När man har laddat ner TopSkills-appen via AppStore eller Google Play, registrerat sig, fyllt i sina uppgifter och kompetenser kan man svepa efter uppdrag att matchas med. Som systemutvecklare kommer man presenteras för uppdrag som passar ens kompetenser inom det. Om man har specialkompetenser inom systemutveckling eller har en ännu bredare kuskap utanför kan man såklart också fylla i dem. På så sätt har man en större chans att bli presenterad för och sedan matcha med ett uppdrag som passar ens profil.

Det går självklart också bra att titta in TopSkills alla lediga uppdrag inom IT och tech.

Såhär funkar TopSkills:

1. Ladda ner appen och skapa din profil
2. Genomgå en kort screening-intervju med en TopSkills-agent
3. Swipea bland uppdrag som matchas med din profil
4. Ansök om uppdrag och förhandla med uppdragsgivaren
5. Skriv avtal och påbörja ditt uppdrag!