.NET-utvecklare hos TopSkills – Så funkar det

Vad är .NET och vad gör en .NET-utvecklare? Vi går igenom vad som menas med att arbeta med .NET. Är du en .NET-utvecklare som söker nya uppdrag? Hos TopSkills hittar du nya uppdrag och kan enkelt bli matchad med din nya uppdragsgivare.

Vad är en .NET-utvecklare?

En .Net-utvecklare arbetar .NET, vilket är en plattform eller ett ramverk, .NET Framework. Till skillnad från exempelvis Java är .NET inte ett programmeringsspråk. I .NET arbetar man med olika tekniker som gör det möjligt för utvecklaren att utveckla appar eller programvaror som kan användas på datorer, smartphones och surfplattor, man kan också hantera molnlagring. Ramverket .NET utvecklades av Microsoft för att kunna arbeta med deras databaser, men har blivit standardiserat.

Det är vanligt att man som .NET-utvecklare arbetar i programmeringsspråket C#, vilket är det språk som används för att utveckla t.ex. appar till Windows. Andra programmeringsspråk som är vanliga och fungerar utmärkt i .NET-ramverket är F#, C++ och Visual Basic.

Jobbutsikter för .NET-utvecklare

Det är ingen brist på arbete för .NET-utvecklare i dagsläget, många företag brukar föredra att använda .NET just eftersom att det är utvecklat och anpassat till Microsoft, vilket är otroligt vanligt och utbrett världen över. Det är också smidigt att integrera med andra delar av företaget då många redan använder Microsoft eller Windows andra produkter. .NET-plattformen är en av de största plattformarna i hela världen och det finns många olika sätt för utvecklare att arbeta i den.

Just eftersom att .NET-ramverket är så vanligt och passar många olika företags behov spås jobbutsikterna fortsatt se goda ut. Det kommer dessutom uppdrateringar av ramverket som anpassas framåt. Limetta.se beskriver mer om .NET och att bland annat tack vare öppen källkod och att Microsoft stöttar .NET kommer det fortdatt finnas stora skäl för företag att använda sig av .NET en lång tid framåt. Läs mer hos Limetta.se.

Hur arbetar en .NET-utvecklare?

När man arbetar i .NET är det främst backend, bakom hemsidan eller appen, som man jobbar, men man kan också arbeta frontend. Arbetet som .NET-utvecklare handlar till stor del av att koda, testa och lösa problem för det projektet man arbetar med. Däremot finns det en stor bredd på vad man kan göra i .NET-ramverket och det är beroende på uppdragstyp och uppdragsgivare vad man har för mål som .NET-utvecklare. Ofta arbetar man i ett team nära andra utvecklare.

Hitta nya uppdrag hos TopSkills

Med hjälp av TopSkills kan man som .NET-utvecklare hitta jobb enkelt och smidigt. TopSkills är en tjänst som matchar konsulter inom IT och tech med företag och deras lediga konsultuppdrag. När man har laddat ner TopSkills-appen via AppStore eller Google Play, registrerat sig och fyllt i sina uppgifter och kompetenser får man möjlighet att svepa efter uppdrag. Som .NET-utvecklare kommer man presenteras för uppdrag som passar ens kompetenser inom .NET-utveckling. Har man kompetenser inom flera områden det går också bra att fylla i flera olika kompetenser och matcha med ett bredare utbud av uppdrag.

Det går också bra att titta in alla TopSkills lediga uppdrag direkt.

Såhär funkar TopSkills:

1. Ladda ner appen och skapa din profil
2. Genomgå en kort screening-intervju med en TopSkills-agent
3. Swipea bland uppdrag som matchas med din profil
4. Ansök om uppdrag och förhandla med uppdragsgivaren
5. Skriv avtal och påbörja ditt uppdrag!