Javautvecklare hos TopSkills – Så funkar det

Vad arbetar en Javautvecklare med och vad är egentligen Java? Här går vi igenom vad som menas med att arbeta som Javautvecklare. Är du en Javautvecklare som söker nya uppdrag? Hos TopSkills hittar du nya uppdrag och kan enkelt bli matchad med din nya uppdragsgivare.

Vad är en Javautvecklare?

En Javautvecklare är en systemutvecklare som är expert på att arbeta i programmeringsspråket Java, som också är världens största programmeringsspråk. Java är inte beroende av plattform utan genom programmeringsspråket styr man hur en webbplats fungerar back-end, alltså bakom webbplatsen. 

Hur arbetar en Javautvecklare?

Vad en Javautvecklare gör exakt är beroende på behov från den verksamheten de arbetar hos, men generellt är den dagliga verksamheten att koda, testa, felsöka och hitta olika lösningar på problem. Det är också vanligt att Javautvecklare jobbar i team med tillsammans med andra utvecklare. Det kan handla om att samarbeta med andra Javautvecklare, backendutvecklare eller frontendutvecklare. Många Javautvecklare har även kunskaper om frontendutveckling och arbetar då i andra programmeringsspråk, till exempel React, Angular eller Vue.JS.

Jobbutsikter för Javautvecklare

Eftersom Java är det vanligaste programmeringsspråket i världen finns det en stor efterfrågan av Javautvecklare, och kommer forsätta att finnas. Många företag väljer att använda sig av Java som programmeringsspråk eftersom det är så vanligt och alltså finns stora möjligheter till att hitta rätt kompetens. Dessutom är utvecklare i stort något som behövs på i pricip alla företag och inom alla branscher. Om man redan är en Javautvecklare kan det gynna sig att lära sig fler programmeringsspråk eller kunna arbeta front-end också. Läs mer hos Java själva om hur vanligt det är, varför man ska lära sig Java och mycket annat.

Hitta nya uppdrag med TopSkills
Matchningstjänsten TopSkills gör det enkelt för konsulter och företag att hitta varandra och börja arbeta ihop. Hos TopSkills kan man efter att man har laddat ner appen, registrerat sig och fyllt i sin information och kompetenser svepa på lediga uppdrag som man matchar med. Om man är Javautvecklare kommer främst javajobb att presenteras. Det går såklart också att fylla i flera olika kompetenser om man har kunskaper inom andra områden, även utanför Java. Det går också bra att titta in alla lediga uppdrag på TopSkills.

Till alla uppdrag

Såhär fungerar TopSkills, steg för steg:

1. Ladda ner appen och skapa din profil
2. Genomgå en kort screening-intervju med en TopSkills-agent
3. Swipea bland uppdrag som matchas med din profil
4. Ansök om uppdrag och förhandla med uppdragsgivaren
5. Skriv avtal och påbörja ditt uppdrag!