Apputvecklare hos TopSkills – Så funkar det

Vi går igenom vad som menas med att arbeta med apputveckling. Är du en apputvecklare som söker nya uppdrag? Hos TopSkills hittar du nya uppdrag och kan enkelt bli matchad med din nya uppdragsgivare.

Vad är en apputvecklare?

En apputvecklare, eller applikationsutvecklare som det egentligen heter, är en utveckalre som är expert på att utveckla olika appar, vanligtvis för olika mobila enheter och för både Android och iOS-system. Apputvecklaren är en form av systemutvecklare med som riktat in sig på utvecklandet av appar, som namnet skvallrar om.

Det är vanligast att man arbetar i Java, eftersom det är det vanligaste programmeringsspråket, men många andra programmeringsspråk används också för att utveckla appar. 

Hur arbetar en apputvecklare?

Som apputvecklare arbetar man mycket med att programmera och ta fram appar, för att sedan utveckla dem. Det är vanligt att man är med i hela ledet av utvecklingen av en app. Från att analysera behov och hur arbetet ska läggas upp till design och programmering till test i slutfasen. Apputvecklare behöver dessutom vara bra problemlösare, då de ska förstå vad kunden eller uppdragsgivaren vill ha, för att sedan ta fram det och ha kompetens nog att hitta en lösning.

Jobbutsikter för apputvecklare

Apputveckling är en bransch i stor och snabb utveckling och arbetslösheten har snarare minskat än ökat de senaste åren. Mycket blir digitaliserat och fler och fler vill ha en app för just sin produkt. Det handlar om efterfrågan från användare, och där är efterfrågan av appar stor. I dagsläget finns det fler arbetsmöjligheter än vad det finns apputvecklare. Konkurrensen mellan apputvecklare är dock hård, men samtidigt växer efterfrågan av appar så pass mycket att det finns många möjligheter för apputvecklare framöver. Titta in på Yrkeskollen för att se hur löneutsikterna ser ut. 

Hitta nya uppdrag hos TopSkills

Med hjälp av TopSkills kan man som apputvecklare hitta jobb enkelt och smidigt. TopSkills är en tjänst som matchar konsulter inom IT och tech med företag och deras lediga konsultuppdrag. Efter att man har laddat ner TopSkills-appen via AppStore eller Google Play, registrerat sig och fyllt i sina uppgifter och kompetenser får man möjlighet att svepa efter uppdrag. Som apputvecklare kommer man presenteras för uppdrag som passar ens kompetenser inom det. Har man kompetenser inom flera områden, om man t.ex. har en bred kunskap om systemutveckling, går det också bra att fylla i flera olika kompetenser och matcha med ett bredare utbud av uppdrag. Det går också bra att titta in alla TopSkills aktuella uppdrag.

Såhär funkar TopSkills:

1. Ladda ner appen och skapa din profil
2. Genomgå en kort screening-intervju med en TopSkills-agent
3. Swipea bland uppdrag som matchas med din profil
4. Ansök om uppdrag och förhandla med uppdragsgivaren
5. Skriv avtal och påbörja ditt uppdrag!