Dylan bytte anställning mot att bli en TopSkill

När Dylan hörde talas om TopSkills från en tidigare kollega sa han spontant upp sig från sitt tidigare jobb och har nu varit på uppdrag via TopSkills sen november 2020. Enligt Dylan har det flutit på från starten och han har inga planer på att återgå till en anställning. Nu vill vi veta mer om Dylan och vad han tycker om livet som IT-konsult.

Hur kommer det sig att du började jobba inom IT?
– Det var lite spontant. Jag hade precis tagit studenten och började arbeta med teknisk support och därifrån jobbade jag upp mig. Jag lärde mig allt jag kunde om Apple-produkter, och fick sen ett jobb som konsult. Nu 5-6 år senare jobbar jag inom plattformsutveckling. Hårt arbete lönar sig! 

Vad tycker du är mest spännande och intressant med ditt yrke?
– Allt inom IT utvecklas hela tiden, det tar aldrig stopp. Det kommer alltid något nytt som ska utvecklas. Även om jag har jobbat i flera år med liknande system och plattformar finns det alltid nya sätt för att nå lösningar. Jag får utmana mig själv hela tiden.

Hur ser du på konsultlivet?
– Jag tycker om det jättemycket och det passar mig bra eftersom jag inte gillar att vara fast på samma ställe för länge, speciellt när det kommer till IT. Efter ett tag har man gjort det man kan inom ett företag. Företaget utvecklas inte alltid i samma takt som man själv vill. Som konsult får jag möjlighet att göra nya saker, lära mig nytt och utvecklas. Jag gillar även friheten av att kunna välja mina uppdrag själv.

Vilka är de tre största fördelarna med att arbeta som konsult/frilansare för dig?

  • Friheten av att få välja uppdrag och var man vill hamna.
  • Jag får vara min egna chef på sätt och vis. Det är hur skönt som helst.
  • Att man får möjligheten att lära känna många nya människor, skapa nya kontakter och bygga ett stort nätverk inom branschen.

Vad tycker du är det mest positiva att konsulta genom TopSkills?
– Framförallt att jag direkt kom in i ett uppdrag som jag verkligen gillar och som passar mig och det jag vill göra. Med TopSkills hjälp har allt fungerat enkelt.

Skillnaden mellan att börja ett nytt uppdrag som konsult mot att börja ett nytt jobb som anställd beskriver Dylan bara som positiv. Han upplever att han som konsult snabbare sätts in i arbetet och kommer in i sin roll direkt. De som tar in en konsult behöver någon som snabbt sätter sig in i arbetet vilket han uppger är precis den typ av jobb som matchar hans preferenser.

Hur ser drömuppdraget ut för dig?
– För mig är det viktigt att kunna jobba på distans, med möjlighet att gå in till kontoret när man vill. Men det viktigaste är att kunna jobba från var jag vill, vill jag jobba utomlands ska det kunna fungera. Jag vill inte sitta i kontorsmiljö hela tiden. Om man gör det man ska borde man kunna göra det varifrån man vill. Såklart ska man kunna närvara på möten, men jag vill ha möjlighet att vara flexibel med vilka tider och platser jag arbetar på. Exakt var vet jag inte, men drömmen är att kunna jobba från ett varmt land i framtiden.

Har du några tips till andra som vill prova på livet som frilansare/konsult?
– Jag själv är impulsiv och spontan, jag bara sa upp mig och hoppade på konsulttåget. Jag skulle säga att om man gillar att hoppa runt och träffa nya människor är det bara att köra på!