UX Designer

A Society

Stockholm

Uppdragsbeskrivning:

Vi söker nu ytterligare en UX/UI till vårt team. Som UX Designer hos kunden hamnar du i gott sällskap. Vi är ett team på ungefär 15-20 UX/AD som alla brinner för att göra kundmötet bättre. Vi arbetar designdrivet på riktigt. Vi användartestar, vi jobbar med design som ett strategiskt verktyg och vi är noga med detaljer. Vi delar också gärna med oss av våra kunskaper till varandra. Hos oss får du chansen att utvecklas tillsammans med kompetenta konsulter och anställda.

Ditt team:

Som designer hos kunden brukar vi säga att du tillhör två team; designteamet och de du arbetar med i dina leveranser Du kommer att ingå i ett av våra agila team och jobba med ärenden för inloggade kunder. Det innebär att designa för såväl app som webb parallellt, varför en vana av kundorienterad för såväl app som webb är meriterande. Hos kunden är det SAFe-ramverket som följs för det agila arbetet.

Din roll och vad som krävs:

Som person bör du älska att vara en del av ett team, våga framföra vad du tror på och ta ansvar för att utveckla arbetssätt och processer tillsammans med oss. Du måste gilla agila arbetssätt men inte bli frustrerad när allt inte finns på plats. Du ska vilja bygga det här tillsammans med oss. Du kommer framförallt arbeta med konkreta uppdrag inom det agila teamet, varför det är viktigt att du fortfarande tycker det är hur kul som helst att jobba med hands-on design.

I din roll förväntas du att självständigt kunna jobba med dina uppdrag, men med stöd av hela designgruppen såväl som dina kollegor inom uppdraget. Vi har regelbundna gemensamma avstämningar. Vi utgår i vårt designarbete från vårt gemensamma designramverk som vi byggt upp i såväl skissverktyg som kod.

Verktygsmässigt är vi i ett pågående skifte från Sketch till Figma, där det just nu varierar från projekt till projekt vilket av verktygen vi jobbar i.

För att passa för den här rollen vill vi att du:

– Kan jobba självständigt med egna ansvarsområden men fortfarande vara en del av ett design-team där frågor, idéer och lösningar bollas tillsammans.

– Ta in krav från verksamheten och omsätta dessa i wireframes och flöden.

– Är lyhörd för och kan se kundönskemål/behov och driva dessa frågor för områden som saknar beställare.

– Vill vara en del i kravprocessen från idéstadiet fram till leverans

– Kan planera och utföra tester med användare 

– Har erfarenhet från komplexa organisationer

– Har en god förståelse för responsiv design

– Förstår vikten av och kan följa en digital profil i form av ett designssystem

– Kan anpassa snabba vs genomtänkta skisser beroende på vad situationen kräver

– Tar ansvar för att förverkliga din idé till verklighet

– Vara så pass senior i din designpraktik att du snabbt kan komma in och leverera i en komplex miljö

– Är ansvarskännande för att se till att leverera bästa möjliga kundupplevelse och kunna driva det även i strategiska diskussioner

For more info contact:

Melanie Temml

TopSkills Agent
melanie@topskills.com

Duration6+ Months
Commitment100%
BudgetTBA
Desired StartApril 12th 2021

Apply now with your LinkedIn profile